ua en ru

Ердоган пообіцяв швидке завершення операції проти курдів у Сирії

Ердоган пообіцяв швидке завершення операції проти курдів у Сирії Фото: Реджеп Ердоган (із відкритих джерел)

Він також пригрозив, що збройні сили його країни "знищать" представників підрозділів YPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що прагне швидкого завершення операції "Оливкова гілка" проти курдських "Загонів народної самооборони" (YPG) на півночі Сирії. Про це він сказав 21 січня 2018 року на заході своєї Партії справделивості та розвитку, передає DW.

"Ми завершимо цю операцію, на те Божа воля, найближчим часом", - пообіцяв глава Туреччини.

Ердоган також пригрозив, що збройні сили його країни "знищать" представників підрозділів YPG, які "не повинні сподіватися на допомогу США, щоб перемогти Туреччину". За його словами, курдські організації "Загони народної самооборони", Робітнича партія Курдистану (PKK) та партія "Демократичний союз" (PYD) будуть подолані, допоки від них нічого не залишиться.

Нагадаємо, в неділю турецькі війська, за їхніми твердженнями, увійшли на територію району Афрін, щоб витіснити звідти сили YPG. Водночас, за даними спостерігачів із Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, турецьким підрозділам поки не вдалося просунутися - тривають запеклі бої з курдськими загонами. За даними центру, військовим вдалося захопити село Шенгаль, розташоване поблизу турецького кордону.

Також повідомляється, що турецька сторона відкрила кілька пунктів перетину кордону для людей, які хочуть покинути район бойових дій. Турецьку армію підтримують союзні підрозділи "Вільної сирійської армії" (FSA). За словами її представника, до операції приєднаються близько 25 тисяч бійців FSA.