ua en ru

Ердоган має намір негайно обговорити запровадження смертної кари в Туреччині

Ердоган має намір негайно обговорити запровадження смертної кари в Туреччині Фото: Реджеп Таїп Ердоган хоче почати розгляд введення в Туреччині смертної кари

Президент Туреччини не виключає проведення референдуму щодо смертної кари

Уряд Туреччини найближчим часом розгляне питання про необхідність запровадження смертної кари. Про це після референдуму, що відбувся в неділю, 16 квітня, заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає Reuters.

Як повідомляє агентство, під час виступу перед журналістами в президентській резиденції в Анкарі глава держави зазначив, що має намір "негайно" обговорити питання про повернення до конституції смертної кари з прем'єр-міністром Біналі Йилдиримом і головою опозиційної Партії націоналістичного руху (ПНД) Девлетом Бахчелі.

Ердоган додав, що можливе проведення нового референдуму щодо смертної кари.

Видання зазначає, що такий крок означав би згортання переговорів про членство Туреччини в Євросоюзі, які країна проводить з початку 2000-х років.

Нагадаємо, на референдумі в Туреччині 51,5% виборців підтримали ініціативу щодо розширення повноважень президента Реджепа Таїпа Ердогана, 48,5% проголосували проти. Ердоган назвав референдум передумовою "найважливіших реформ" в історії країни.