ua en ru

Ердоган вибачився перед Путіним за збитий російський Су-24

Ердоган вибачився перед Путіним за збитий російський Су-24 Фото: президент Туреччини Реджеп Ердоган

Ердоган висловлює глибокий жаль з приводу події

Президент Туреччини Реджеп Ердоган у своєму посланні президенту Російської Федерації Володимиру Путіну вибачився перед Путіним за збитий Су-24. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє РБК.


"Ердоган висловлює глибокий жаль з приводу події і підкреслює готовність зробити все можливе для відновлення традиційно дружніх відносин між Туреччиною і Росією, а також спільно реагувати на кризові події в регіоні, боротися з тероризмом", - повідомив Пєсков.

Як повідомляється, Ердоган заявив, що Туреччина ніколи не мала бажання і явного наміру збити літак, що належить РФ.

"Я хочу ще раз висловити своє співчуття і глибокі співчуття родині загиблого російського пілота і кажу вибачте...Взявши на себе всі ризики і доклавши великих зусиль, ми забрали тіло загиблого російського пілота у сирійських опозиціонерів і привезли його до Туреччини. Організація предпохоронних процедур була проведена у відповідності з релігійними і військовими процедурами", - написав Ердоган.

Нагадаємо, 24 листопада військово-повітряні сили Туреччини збили невідомий військовий літак, який порушив повітряний простір країни на кордоні з Сирією.