ua en ru

Епіфаній скликає синод ПЦУ через ситуацію з Філаретом

Епіфаній скликає синод ПЦУ через ситуацію з Філаретом Фото: митрополит Епіфаній (РБК-Україна)

Засідання синоду відбудеться 24 червня

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Епіфаній скликає засідання синоду через заяви почесного патріарха Філарета щодо відновлення Київського патріархату. Про це йдеться у заяві ПЦУ, яка є у розпорядженні РБК-Україна.

Так, у документі йдеться, що митрополит Епіфаній скликає засідання синоду ПЦУ в понеділок 24 червня. На засіданні синоду планується ухвалити рішення з приводу заяв почесного патріарха Філарета про відновлення Української православної церкви Київського патріархату.

"Інформуємо, що на найближчому засідання священного синоду ПЦУ, яке скликається предстоятелем (Епіфанієм, - ред.) 24 червня 2019 року, будуть ухвалені рішення, пов'язані з подіями, що відбулися", - повідомили в ПЦУ.

Крім того, митрополит Епіфаній пригрозив священникам, які підтримують ідеї Філарета, відмовою у прийнятті їх до складу єпископату ПЦУ.

"Свідома участь таких кліриків у антиканонічних діях є підставою для категоричної відмови у задоволенні їхніх можливих у майбутньому прохань бути прийнятими до складу єпископату Православної церкви України", - наголосив Епіфаній.

заява ПЦУ

Нагадаємо, 20 червня відбувся так званий "помісний собор" УПЦ Київського патріархату, на якому почесний патріарх Філарет заявив про скасування рішення архієрейського собору від 15 грудня 2018 року про саморозпуск УПЦ КП і не прийняв томос про автокефалію, виданий Константинополем.