ua en ru

Епідемія грипу очікується не раніше нового року, - Держсанепідслужба

Епідемія грипу в Україні очікується не раніше нового року, але підвищення активності вірусів може початися вже на 48-49 тижні поточного року. Про це заявив заступник директора департаменту організації державного санітарно -епідеміологічного нагляду Державної санітарно-епідеміологічної служби (Держсанепідслужба) Микола Крентовський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Цього року епідеміологічний процес матиме хвилеподібний характер, різний підйом захворюваності на 48-49 тижні цього року і 11-12 тиждень наступного року", - сказав Крентовська і додав, що в Києві цього року, як і минулого, "епідеміологічний поріг не буде перевищений".
У свою чергу, завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій ДП "Інститут епідеміології й інфекційних захворювань ім. Громашевського" Алла Мироненко повідомила: "Ми очікуємо, що підйом, пов'язаний саме з активізацією циркуляції вірусів грипу буде в нашій країні не раніше нового року. Він може бути пізніше, а раніше ми не очікуємо, незважаючи на холодну або дуже холодну зиму".
Також, Мироненко порадила приступати до вакцинації в жовтні-листопаді поточного року. "Для нашої кліматичної зони жовтень і листопад це саме ті місяці, в які слід зробити щеплення. Якщо ж це дитина до трьох років, або дитина, яка ніколи не хворів на грип, і вперше буде вакцинуватися, там методика така, що дитині вводиться півдози (вакцини) з інтервалом в 4 тижні. Тоді щеплення не варто відкладати на останній момент, тому що для цього потрібен час", - підсумувала Мироненко.