ua en ru

ЄНП вибрала Манфреда Вебера кандидатом в голови Єврокомісії

ЄНП вибрала Манфреда Вебера кандидатом в голови Єврокомісії Фото: Манфред Вебер (flickr.com epp_group_official)

Манфред Вебер став єдиним кандидатом на пост голови Європейської комісії

Німецький політик Манфред Вебер став єдиним кандидатом на пост голови Європейської комісії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Еuronews.

Повідомляється, що Вебер став єдиним кандидатом на пост голови Єврокомісії від найбільш впливової політичної сили в Європі - консервативної Європейської народної партії на майбутніх виборах в Європарламент в 2019 році.

Віце-президент ЄНП в Раді Європи Георгій Логвинський заявив, що новим головою Єврокомісії стане друг України Манфред Вебер. Логвінський вже провів зустріч з Вебером. За його словами, позиція кандидата щодо України і майбутнього Європи "перевершує всі очікування".

ЄНП вибрала Манфреда Вебера кандидатом в голови Єврокомісії

ЄНП вибрала Манфреда Вебера кандидатом в голови Єврокомісії

Фото (facebook.com/georgiylogvinskiy)

Як відомо, вибори в Європейський парламент пройдуть 23 травня 2019 року в 28 країнах Європейського союзу. Таким чином, до початку виборів кожна фракція ЕП називає свого претендента на пост голови Єврокомісії. З 2014 року головою Єврокомісії є Жан-Клод Юнкер. Юнкер залишить свій пост в листопаді 2019 року.

Зазначимо, раніше німецькі ЗМІ називали голову фракції Європейської народної партії в Європарламенті, члена ХДС Манфреда Вебера, міністра економіки та енергетики ФРН Петера Альтмайера і міністра оборони ФРН Урсулу фон дер Ляйєн можливими претендентів на посаду голів єврокомісії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-міністр закордонних справ Нідерландів, нині віце-президента Єврокомісії Франс Тіммерманс, збирається виставити свою кандидатуру на посаду голови Європейської комісії.