ua en ru

Енергорада ЄС-США має намір будувати ПСГ для підтримки поставок газу в Україну і Європу

Енергетича рада ЄС-США має намір будувати додаткові підземні сховища газу (ПСГ) для підтримки поставок природного газу в Україну і Європу.

Енергетича рада ЄС-США має намір будувати додаткові підземні сховища газу (ПСГ) для підтримки поставок природного газу в Україну і Європу. Про це повідомляє прес-служба комісара ЄС з енергетичних питань Гюнтера Оттінгера за підсумками сьогоднішнього засідання ради в Брюсселі (Бельгія).

"Рада підтвердила свою рішучу підтримку зусиль України щодо диверсифікації поставок природного газу, в тому числі за рахунок швидкого підвищення потужності зворотного потоку, побудови сховищ газу для підтримки поставок газу в Україну та Європу", - йдеться в повідомленні.

Крім того повідомляється, енергетична рада висловлює готовність допомогти Україні у створенні "конкурентоспроможної енергетичної економіки" в рамках нещодавно оголошеної підтримки з боку МВФ.

На своєму сьогоднішньому засіданні енергетична рада ЄС-США також привітла перспективу експорту зрідженого природного газу зі США в майбутньому, так як додаткові глобальні поставки принесуть користь Європі та іншим стратегічним партнерам.

Зазначимо, сьогодні, 2 квітня 2014 р. в Брюсселі відбулося п'яте засідання енергетичної ради ЄС-США під головуванням високого представника ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон, єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Оттінгера і державного секретаря США Джона Керрі. Основною метою сьогоднішнього засідання було обговорення можливостей посилення енергобезпеки ЄС, зокрема, шляхом зниження залежності від російського газу.