ua en ru

Енергосистема Києва працює на гранично допустимих нормах навантаження, - "Київенерго"

У зв'язку із включенням споживачами електрообігрівачів та інших приладів обігріву через різке похолодання енергосистема Києва несе посилене навантаження (1700 МВт замість типових для даного сезону 1240 МВт).

У зв'язку із включенням споживачами електрообігрівачів та інших приладів обігріву через різке похолодання енергосистема Києва несе посилене навантаження (1700 МВт замість типових для даного сезону 1240 МВт). Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

Зазначається, що нинішні режими навантаження київської енергосистеми характерні для грудня, коли температура повітря становить 5-10 градусів нижче нуля.

З посиленим підключенням до централізованого опалення (зараз підключається близько 1300-1600 споживачів на добу, тоді як у попередні періоди - близько 1000 споживачів/доба) навантаження на енергосистему буде вирівнюватися.

Зазначимо, що внутрішньобудинкові електричні мережі знаходяться на обслуговуванні житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕО), житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), а також об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Тому за відсутності електроенергії в окремих квартирах, а не в усьому будинку, для з'ясування причини і усунення пошкоджень необхідно звертатися до даних організацій.

Як повідомлялося сьогодні, в Києві до опалення вже підключено 3125 житлових будинків усіх форм власності (31%). Таким чином, кількість будинків з теплом за останню добу збільшилася більш ніж на 13%.

Станом на 7:00 ранку 4 жовтня до тепла, зокрема, підключено 383 столичні школи (82% від загальної кількості), 484 дитячих садки (96,4%) і 347 лікувальних закладів (87,4%). Протягом чотирьох діб від початку опалювального сезону, який стартував у столиці 30 вересня, "Київенерго" підключило до централізованого опалення 4410 столичних споживачів. За останню добу було підключено 1607 споживачів.

Додамо, що опалювальний сезон в Україні, станом на 2 жовтня, було розпочато в усіх регіонах, крім Херсонської області.

Як відомо, опалювальний сезон в Україні традиційно розпочинається 15 жовтня, але цього року через холоди це відбулося набагато раніше.

Нагадаємо, напередодні в "Київенерго" попередили, що через зниження "Нафтогазом" тиску більше половини столичних споживачів можуть опинитися без тепла і гарячої води. Як повідомлялося, управління магістральних газопроводів "Київтрансгаз" за дорученням НАК "Нафтогаз України" у четвер вдень знизило тиск газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 ПАТ "Київенерго".