ua en ru

Енергоблок №3 Вуглегірської ТЕС сьогодні включений в мережу

Енергоблок №3 Вуглегірської ТЕС ПАТ "Центренерго" сьогодні, 18 березня 2014 р. включений в мережу.

Енергоблок №3 Вуглегірської ТЕС ПАТ "Центренерго" сьогодні, 18 березня 2014 р. включений в мережу. Про це повідомила прес-служба компанії "Спеценергомонтаж".

Як заявив заступник технічного директора з будівництва ТОВ "Спеценергомонтаж" Олег Закшевський, завершено капітальний ремонт третього енергоблоку Вуглегірської ТЕС і сьогодні в 6:21 він включений в мережу.

Закшевський зазначив, що механічна частина третього блоку сильніше постраждала від пожежі, ніж обладнання першого та четвертого енергоблоків, тому його відновлення вимагає більше часу.

Як і попередні блоки, в рамках ремонту він був обладнаний цифровою автоматизованою системою управління технологічним процесом. У машинному залі змонтована сучасна система вентиляції, яка відповідає останнім вимогам нормативних документів.

"Вона працює в автоматичному режимі, підтримує вологість, температуру згідно з визначеними параметрами. Також встановлені протипожежні клапани, у разі займання вентиляція служить як система димовидалення", - повідомив Закшевський.

Нагадаємо, 29 березня 2013 р. на другому блоці Вуглегірської ТЕС сталася пожежа, яку ліквідували 30 березня. Були пошкоджені всі чотири пиловугільні енергоблоки першої черги станції загальною встановленою потужністю 1200 МВт.

Наразі енергоблоки №№1 і 4 вже включені в мережу.