ua en ru

Енергоблок №2 Запорізької АЕС відключено від енергомережі для проведення ремонту

Енергоблок №2 Запорізької АЕС відключено від енергомережі для проведення ремонту Фото: Запорізька АЕС (facebook.com/atom.gov.ua)

Ремонт триватиме "відповідно до попередньої заявки"

У суботу, 22 липня, о 21:59 енергоблок №2 Запорізької АЕС був відключений від енергомережі для проведення поточного ремонту трубопроводу технічної води. Про це повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Відзначається, що ремонт буде проходити "відповідно до попередньої заявки".

У міністерстві також повідомили, що в даний час на Запорізькій АЕС працюють 4 енергоблоки, потужність яких становить 3 750 МВт.

"Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає. Радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген на годину, що відповідає природному радіаційному фону", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, засуджений у справі про корупцію на Південно-Українській АЕС відшкодував 1,4 млн гривень завданих збитків.

Зазначені кошти внесені на рахунок Державної казначейської служби України.

Всього по вказаній справі затримано і повідомлено про підозру п'ятьом особам, які реалізували схему заволодіння грошовими коштами Південно-Української АЕС в сумі понад 10,5 млн гривень при здійсненні державних закупівель електротехнічного обладнання.

Нагадаємо, енергоблок №2 Южно-Української АЕС відключено для ремонту.