ua en ru

Енергоблок №2 Південно-Української АЕС відключено від енергомережі для проведення ремонту

Енергоблок №2 Південно-Української АЕС відключено від енергомережі для проведення ремонту Фото: Енергоблок №2 Південно-Української АЕС відключено від енергомережі

Обладнання першого енергоблоку АЕС працює без зауважень в заданому режимі

Енергоблок №2 Південно-Української АЕС сьогодні, 21 березня 2016 року у 09:47, був відключений від енергосистеми України для проведення поточного ремонту згідно з дозволеною заявкою для усунення недоліків у системі охолодження генератора. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Як повідомляється, обладнання першого енергоблоку АЕС працює без зауважень в заданому режимі. На третьому енергоблоці триває капітальний планово-попереджувальний ремонт.

"Радіаційна обстановка на ПУАЕС відповідає нормам безпеки. Радіаційний фон на промисловому майданчику Південно-Української АЕС знаходиться на рівні природних фонових значень, що були заміряні до пуску атомної станції, та на 21 березня 2016 року становить 0,09 мкЗв/год. Викиди і скиди радіоактивних речовин у навколишнє середовище не перевищують встановлених допустимих значень", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 26 лютого енергоблок №2 Південно-Української АЕС планують вивести в поточний ремонт.