ua en ru

Енергоатом і Westinghouse Electric Company підписали контракт на поставку програмного забезпечення BEACON

Енергоатом і Westinghouse Electric Company підписали контракт на поставку програмного забезпечення BEACON™ для системи моніторингу активної зони енергоблоку №5 Запорізької атомної електростанції, продовжуючи диверсифікацію поставок палива і супутніх систем для реакторів України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Енергоатому".

За даними прес-служби, BEACON успішно застосовується на енергоблоці №3 Южно-Української атомної електростанції. Поширення використання системи на Запорізьку атомну електростанцію свідчить про впевненість НАЕК "Енергоатом" у здатності цього програмного забезпечення розраховувати докладний енергорозподіл в активній зоні реактора в режимі реального часу, використовуючи дані контрольно-вимірювальних приладів.

Як зазначив під час отримання від Президента ДП НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського контракту, підписаного з боку Запорізької атомної електростанції, Президент і Головний виконавчий директор Westinghouse Денні Родерік, "Westinghouse продовжує співпрацю з Україною з питань збільшення видачі потужності енергоблоками АЕС для забезпечення потреби України в електроенергії і диверсифікації поставок ядерного палива і супутніх систем в країну. Ми сприяємо забезпеченню енергетичної незалежності шляхом диверсифікації".

Зі свого боку президент "Енергоатому" Юрій Недашковський подякував американським партнерам за підтримку українських ініціатив щодо диверсифікації поставок ядерного палива та модернізації українських АЕС. Він переконаний, що співпраця між "Енергоатомом" і Westinghouse є поки успішною і має блискучі перспективи.