ua en ru

"Енергоатом" і KHNP підписали меморандум про взаєморозуміння у галузі атомної енергетики

НАЕК "Енергоатом" і компанія Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) 31 серпня, у Києві, підписали Меморандум про взаєморозуміння з метою розширення взаємодії в ядерно-енергетичній галузі, яке буде сприяти інтересам забезпечення сталого соціально-економічного розвитку України та Республіки Корея, повідомляє прес-служба "Енергоатому".

Основними напрямками співпраці стануть питання добудови енергоблоків № 3 і № 4 Хмельницької АЕС та реалізації проекту "Енергетичний міст Україна - Європейський Союз".


Меморандум про взаєморозуміння підписали президент "Енергоатому" Юрій Недашковський, президент і головний виконавчий директор KHNP Доктор Сок Чо.

"НАЕК "Енергоатом" вітає початок співпраці з провідною світовою компанією - Korea Hydro & Nuclear Power. Ми переконані, що наша спільна робота дасть додатковий імпульс для розвитку вітчизняних технологій в атомній енергетиці", - сказав Президент "Енергоатому" Юрій Недашковський.

З метою організації виконання Меморандуму у ході зустрічі була досягнута домовленість про формування Керівного комітету, до складу якого увійдуть два співголови (по одному представнику від кожної сторони) і члени комітету. Члени Керівного комітету будуть координувати всі питання співробітництва в рамках цього меморандуму, а також розробляти на підставі цього співробітництва відповідні комерційні угоди (чи ряд угод).

"Я твердо переконаний, що проект добудови енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької АЕС буде успішно завершений, якщо НАЕК "Енергоатом" і KHNP будуть працювати разом на спільну мету, враховуючи, що обидві компанії накопичили багатий досвід і знання за період будівництва та експлуатації атомних електростанцій протягом останніх 40 років", - підкреслив президент і головний виконавчий директор KHNP Доктор Сок Чо.

У Меморандумі зазначено, що Україна та Республіка Корея є країнами-членами Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) та учасниками Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, які сумлінно дотримуються свої зобов'язання щодо нерозповсюдження ядерної зброї. Партнери вважають, що їх співробітництво у сфері мирного використання ядерної енергії сприятиме стабільному соціально-економічному розвитку України та Республіки Корея.