ua en ru

Енергетичное співтовариство визнало важливість української ГТС для забезпечення енергетичної безпеки Європи

Модернізація української газотранспортної системи та збільшення її ефективності посилить енергетичну безпеку європейського регіону. Про це йдеться у висновках 24-го засідання групи високого рівня Енергетичного співтовариства, передає прес-служба Міненерговугілля.

24-те засідання групи високого рівня Енергетичного співтовариства відбулося 23 березня 2012 року в м. Відень. У засіданні взяли участь делегації від ЄС (представники Європейської комісії, Австрія, Болгарія, Італія, Польща, Румунія), від країн-учасниць (Албанія, Боснія та Герцеговина, Македонія, Молдова, Сербія, Україна, Хорватія, Чорногорія, Косово), від країн-спостерігачів (Грузія), представники фінансових установ (ЄБРР, МБРР, USAID).

Під час засідання було розглянуто низку питань, що стосуються діяльності Енергетичного співтовариства. Зокрема, делегація від України на чолі з директором департаменту з питань євроінтеграції та міжнародного співробітництва Міненерговугілля України Наталією Бойцун провела стислу презентацію щодо ролі та майбутніх планів модернізації української газотранспортної системи.

Нагадаємо, Україна виступає за надання Енергетичним співтовариством допомоги новим членам у вирішенні складних питань.