ua en ru

EMEX Turkmenistan розпочала постачання дизпалива до України.

Компанія EMEX Turkmenistan (Туркменістан) розпочала регулярні постачання дизпалива екологічних норм euro-5 і euro-4 до України через Росію. Про це повідомив голова правління компанії Мурат Сєітнепесов на міжнародній конференції у Києві.
Обсяг постачань в 2009 р. складе близько 50-60 тис. т і може збільшитися у декілька разів у 2010 р. "Цього року ми розпочали стабільні постачання в липні-серпні і останнім часом вийшли на обсяги 20-25 тис. т в місяць", - повідомив керівник компанії. За його словами, у 2010 р. щомісячний обсяг експорту до України очікується на рівні 20-40 тис. т.
Поки постачання здійснюються в період навігації на Волго-Донському каналі з березня-квітня по листопад-грудень. Розглядається можливість транспортування нафтопродуктів залізничним транспортом через порт Махачкала в період з січня по березень.
До України постачається продукція Туркменбашинського НПЗ (м. Туркменбаши). М.Сєітнепесов повідомив, що це підприємство збільшить переробку нафти у 2010 р. до 7 млн т з 6,5 млн т у 2009 р. Ще у 2009 р. розпочнеться підготовка до реконструкції Сейдинського НПЗ для будівництва сучасного виробництва нафтопродуктів потужністю 3 млн т нафти на рік і Газопереробного заводу на 3 млрд куб. м газу на рік. У 2009 р. Сейдинський НПЗ переробить близько 2 млн т нафти.