ua en ru

Ємельянов має намір захищати свої права в Європейському суді

Ємельянов має намір захищати свої права в Європейському суді Фото: Артур Ємельянов

Суддя Вищого господарського суду України Артур Ємельянов має намір звернутися в Європейський суд з прав людини для захисту своїх конституційних прав, особистої і професійної репутації. Про це він заявив перед засіданням Апеляційного суду Києва у четвер, 8 грудня.

"На посаді професійного судді я працюю вже майже 16 років. У мене є достатній досвід, який дає мені можливість зробити однозначний висновок, що справа проти мене є штучно сфабрикованою і не має реальної перспективи обвинувачення в суді", - зазначив Ємельянов.

За його словами, Генеральна прокуратура "сфабрикувала підозру" у відношенні нього і "наполегливо намагається використовувати недосконалість українського кримінально-процесуального законодавства для того, щоб фактично узаконити свої неправомірні дії через суд".

"Слідчий і прокурори не мають ні фактів, ні доказів за заявленою мені підозрою, тому прокуратура будь-якими способами зволікає із завершенням слідства, щоб не дати суду якомога швидше винести виправдальне рішення", - зазначив суддя.

Він також додав, що як громадянин України через неправомірні дії прокуратури він позбавлений ряду своїх прав. "Однак це дає мені можливість звертатися в міжнародні інституції, враховуючи, що можливості законного захисту в Україні на сьогодні вичерпані", - підкреслив суддя ВГСУ.

"Тому мною та моїми адвокатами прийнято рішення про відмову від апеляційної скарги, оскільки нами підготовлено звернення до Європейського суду з прав людини для захисту своїх конституційних прав, особистої і професійної репутації", - заявив Артур Ємельянов.

Як пишуть ЗМІ, у результаті розгляду заяви Ємельянова про відмову від апеляційної скарги, суд відмовив у відкритті апеляційного провадження.