ua en ru

Embraer планує до 2030 р. заробити на близькосхідному ринку 14 млрд дол

Бразильська авіабудівна компанія Embraer планує до 2030 р. заробити 14 млрд дол. на близькосхідному ринку. Даний показник розрахований виходячи з прогнозу, що в країнах регіону існує потреба на 310 лайнерів місткістю 60-120 пасажирів, передає Reuters. При цьому фахівці відзначають, що керівництво авіавиробника прийняло рішення відмовитися від виробництва нового модельного ряду більш містких літаків, зосередившись на глибокій модернізації наявного парку. Головним пунктом модернізації стане вдосконалення двигунів машин серії E-jets. Як очікується, даний крок посилить позиції компанії на ринку середньомагістральних літаків, де вона вже має лідируючі позиції. Крім того, якби компанія прийняла рішення про перехід в сегмент більш великих машин, у Embraer з'являлися б конкуренти в особі Boing і Airbus.
"Ми маємо намір провести переговори з 40-50 потенційними клієнтами для більш чіткого орієнтування нашого виробництва", - заявив віце-президент компанії з продажу цивільної авіації в країнах Близького Сходу і Африки Мантео Дівесно. "Ми отримували рекомендації щодо збільшення розмірів наших літаків, ми розглянемо цей варіант після модернізації двигунів і систем крила", - додав він.
Бразильська компанія Embraer поряд з канадською Bombardier є найбільшим виробником вузькофюзеляжних літаків для виконання середньомагістральних перельотів. У III кварталі 2011 р. її фахівці завершили будівництво 28 літаків для виконання комерційних рейсів, а також 18 реактивних машин представницького класу - бізнес-джетів.