ua en ru

Єлизавета II не зречеться престолу на користь принца Чарльза, - The Sunday Times

Єлизавета II не зречеться престолу на користь принца Чарльза, - The Sunday Times Фото: Єлизавета II (The Royal Family)

Єлизавета II не збирається найближчим часом вводити в дію Акт про регенство

Королева Великобританії Єлизавета II не буде відрікатися від престолу на користь принца Чарльза. Про це повідомляє The Sunday Times з посиланням на джерела, наближені до королівської сім'ї.

Так, за даними джерел, королева наполягає на тому, що "спочатку борг і нація, вона". Вона заявляє, що, як і раніше, віддана своєму народові і не має наміру найближчим часом приводити в дію Акт про регенство.

Нагадаємо, 14 серпня Daily Mirror з посиланням на джерела в королівському оточенні повідомляв, що Єлизавета II готується зректися престолу на користь принца Чарльза.

За даними джерел, Єлизавета II має намір відректися від престолу на користь принца Чарльза, коли досягне віку 95 років. Зазначимо, зараз королеві 92 роки. Офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Зазначимо, Єлизавета II зійшла на трон у 1952 році після того, як помер її батько Георг VI. Згідно з останнім опитуванням, королева досі є надзвичайно популярною серед жителів Великобританії. Якщо вона зречеться престолу на користь свого старшого сина Чарльза, то він стане найстаршим британським монархом, який буде коронований. Зараз принцу Чарльзу 68 років. Друге місце в черзі на престол займає старший син Чарльза принц Вільям.