ua en ru

"Електроважмаш" отримає 340 млн грн від "Укргідроенерго" за два місяці

"Електроважмаш" отримає 340 млн грн від "Укргідроенерго" за два місяці Фото: "Електроважмаш" (з відкритих джерел)
Автор: РБК-Украина

Протягом двох місяців завод "Електроважмаш" отримає 340 млн гривень індексації за контрактами про постачання продукції для "Укргідроенерго" у 2018-2020 роках. Відповідна сума та документи вже узгоджені на рівні керівництва підприємств.

Про це повідомили у Фонді державного майна України.

"Протягом наступних двох місяців підприємство повинно отримати приблизно 340 млн грн від індексації за контрактами на поставку продукції "Укргідроенерго" у 2018-2020 роках. Така індексація була передбачена у відповідних контрактах, але раніше не виплачувалася", - відзначили у ФДМ.

Відзначається, що відповідна сума та підтвердні документи вже узгоджені на рівні менеджменту двох підприємств і знаходяться на фінальному затвердженні в ЄБРР як основної кредитної організації.

Європейський банк реконструкції і розвитку фінансує програму оновлення українських гідроелектростанцій спільно з Європейським інвестиційним банком. За контрактами харківські "Електроважмаш" і "Турбоатом" виробляють різне обладнання для "Укргідроенерго".

Нещодавно на Канівській ГЕС був успішно введений в роботу новий агрегат виробництва "Електроважмаш" вартістю 50 млн грн.

Разом з тим ЕТМ вперше за 5 років проходить сертифікацію "Укрзалізниці" для участі в програмах модернізації та оновлення рухомих складів.