ua en ru

Електронний обіг деревини запрацює в Україні до кінця 2011 р., - Держагентство лісових ресурсів

Електронний обіг деревини запрацює в Україні до кінця 2011 р. Про це під час прес-конференції заявив голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми зараз активно займаємося проблемою електронного обігу деревини...до кінця 2011 р. вона повинна повністю запрацювати на території України", - заявив Сівець.
За його даними, в деревину вбиватиметься чіп, який показуватиме кубатуру, асортиментну структуру та ділянку, на якій було заготовлено деревину. Уся інформація надходитиме до Держагентства лісових ресурсів. Він відмітив, що один чіп коштує 5 коп. Їх та все обладнання закуповують в Австрії. При цьому держава на закупівлю обладнання грошей не виділила, і обладнання підприємства закуповують за власні кошти.
Сівець відзначив, що Житомирська область вже повністю закупила усе необхідне покладання для того, що розпочати електронний облік деревини.
Він підкреслив, що розроблено план-графік до кінця 2011 р., за яким усі підприємства закуповуватимуть необхідне обладнання.