ua en ru

Електронна акцизна марка запрацює в Україні в 2017, - ДФС

Електронна акцизна марка запрацює в Україні в 2017, - ДФС Фото: директор департаменту податків та зборів з юридичних осіб ДФС Олексій Лишенко

Для контролю за переміщенням товару буде використовуватися електронна акцизна накладна

В Україні електронна акцизна марка запрацює у 2017 році. Про це повідомив директор департаменту податків та зборів з юридичних осіб Державної фіскальної служби Олексій Лишенко, передає прес-служба відомства.

Зокрема, Лишенко прокоментував введення автоматизованої системи контролю за обігом алкогольних напоїв і тютюнових виробів "Електронна акцизна марка", концепція якої нещодавно була затверджена Кабміном.


"Разом з концепцією також схвалений план її впровадження, який передбачає її реалізацію в кілька етапів, перший з них - це зміни в Податковий кодекс. Тут буде чітко виписаний механізм контролю за рухом підакцизних товарів, зокрема, і щодо тютюнових виробів", - зазначив Лишенко.

Він також розповів, що для контролю за переміщенням товару буде використовуватися електронна акцизна накладна. Вона фактично буде замінювати товаротранспортну, тому жодного додаткового навантаження на бізнес не очікується. Крім того, за словами Лишенка, автоматизована система дозволить забезпечити облік та контроль за сплатою 5% акцизного податку з роздрібного продажу.

Він також підкреслив, що запуск автоматизованої системи заплановано на 2017 рік.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію створення та впровадження системи контролю обігу підакцизних товарів.