ua en ru

Кабмін затвердив концепцію створення та впровадження системи контролю за обігом підакцизних товарів

Кабмін затвердив концепцію створення та впровадження системи контролю за обігом підакцизних товарів Фото: міністр фінансів Олександр Данилюк

Необхідний обсяг фінансування буде визначено в ході реалізації концепції

Кабінет міністрів України затвердив концепцію створення та впровадження системи контролю за обігом підакцизних товарів. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні в системі відсутній ефективний механізм контролю за обігом підакцизних товарів, маркованих марками акцизного податку, який може забезпечити отримання контролюючими органами актуальної та достовірної інформації про кожен етап переміщення зазначених товарів", - сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.


За його словами, необхідний обсяг фінансування буде визначено в ході реалізації концепції за результатами проведення конкурсного відбору постачальника такої системи.

Крім того, у рамках концепції планується розробити та ввести в обіг електронну мапку акцизного податку.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній фіскальної службі (ДФС) відновити відшкодування податку на додану вартість, перервану в червні цього року.