ua en ru

Electronic Arts втратила 2,5% капіталізації через рішення Мінкульту Китаю

Капіталізація розробника відеоігор Electronic Arts знизилася на 2,5%, після того як Міністерство культури КНР заборонило продаж гри Battlefield 4 як такої, що ганьбить країну.

Капіталізація розробника відеоігор Electronic Arts знизилася на 2,5%, після того як Міністерство культури КНР заборонило продаж гри Battlefield 4 як такої, що ганьбить країну. Про це передає "Росія 24".

Китайські чиновники незадоволені сюжетною лінією гри, згідно з якою в недалекому майбутньому в Китаї станеться військовий переворот. У його результаті до влади приходить генерал, який починає за підтримки Росії війну зі США.

На початку грудня EA втратила 6% капіталізації через те, що гра, яка вийшла у світ, виявилася з великою кількістю помилок, котрі призводили до нестабільної роботи комп'ютерів геймерів.

Всі роботи над майбутніми доповненнями до Battlefield 4 були поставлені на паузу, до тих пір поки не будуть вирішені численні технічні проблеми, виявлені після релізу розширення China Rising.

Загалом заплановано ще три доповнення: Naval Strike, яке має вийти навесні майбутнього року, Dragon's Teeth і Final Stand, заплановані на літо.

Розробник сконцентрує всі зусилля тільки на шутері, що призведе до затримок у розробці інших ігор. Не виключено, що вчасно не вийдуть у світ Mirror's Edge 2 і Star Wars: Battlefront.

Якщо проблеми не вдасться вирішити протягом тривалого часу, то під загрозою опиниться наступна гра серії - Battlefield 5, що може серйозно вдарити по виручці EA у 2015 р.

Нагадаємо, чистий збиток Electronic Arts, що базується в місті Редвуд штату Каліфорнія, у II кварталі 2013-2014 ФР скоротився на 28% - до 273 млн дол.