ua en ru

Чистий збиток Electronic Arts в II кварталі 2013-2014 ФР скоротився на 28% - до 273 млн дол

Американська корпорація Electronic Arts Inc., розробник, видавець і дистриб'ютор комп'ютерних відеоігор, підвищила річний прогноз прибутку, розраховуючи на зростаючий попит на нові ігрові консолі. Про це повідомляє телеканал "Росія 24"

Electronic Arts, що базується в місті Редвуд штату Каліфорнія, відзвітувала про зниження збитку в минулому кварталі на 28% до 273 млн дол., яке пов'язане з ефективними заходами по скороченню витрат і зростанням продажів.

Продажі корпорації в II кварталі поточного фінансового року досягли 695 млн дол., при цьому частка виручки від ігрових продуктів, реалізованих в інтернеті, склала 65% від її загального обсягу.

Також стало відомо, що за минулі три місяці в Electronic Arts був призначений новий виконавчий директор Ендрю Вілсон, при якому були успішно запущені деякі відомі тайтли, такі як Madden NFL і Plants Vs. Zombies 2.

За даними Electronic Arts, результат від продажу спортивних ігор виявився таким, як і очікувалося, в той час як реалізація інших продуктів компанії принесла навіть більші суми, ніж планувалося.

Отримані результати і знаки, що сигналізують про пожвавлення попиту на ринку відеоігор, призвели до підвищення річного прогнозу прибутку, виключає деякі пункти, такі як доходи майбутніх періодів, до 1,25 дол. на акцію c 1,20 дол. в минулому році.

У тримісячному періоді з липня по вересень цей показник склав 33 центи на акцію, що більш ніж в 2 рази перевищує торішні 15 центів. Продажи Electronic Arts принесли компанії 1,04 млрд дол. проти 1,08 дол. в аналогічному періоді 2012 р.