ua en ru

Еквадор намагався призначити Ассанжа радником свого посольства в РФ, - Reuters

Еквадор намагався призначити Ассанжа радником свого посольства в РФ, - Reuters Фото: Джуліан Ассанж (flickr.com/Cancillería del Ecuador)

Великобританія заблокувала ініціативу Еквадору за Ассанжу

У 2017 році Еквадор намагався призначити засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа радником посольства в Російській Федерації. Про це пише Reuters з посиланням на документи МЗС Еквадору.

Зокрема, Reuters зазначає, що президент Еквадору Ленін Моренно залучав Москву до врегулювання ситуації з Ассанжом, який з 2012 переховується в посольстві Еквадору в Лондоні. Також повідомляється, що 19 грудня 2017 року Еквадор схвалив спецпризначення Ассанжа радником посольства в Москві.

Однак ініціативу Еквадору заблокувала Британія, яка в ноті заявила, що у Ассанжа немає будь-яких привілеїв відповідно до Віденської конвенції. У той же час Reuters зазначає, що його представники не стали коментувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що російські дипломати планували таємно вивезти Ассанжа до РФ. За даними The Guardian, минулого року Москва вела таємні переговори з оточенням Ассанжа в Лондоні для організації втечі до Росії.

До цього США запропонували Ассанжу дати показання по російській справі.