ua en ru

Експортні ціни на зернові за тиждень виросли на 5 дол. за тонну

Експортні ціни на зернові за тиждень виросли на 5 дол. за тонну Фото: експортні ціни на пшеницю 3-го класу склали 170-180 дол./т

Пшениця подорожчала в результаті зростання цін на світовому ринку і високого попиту

Протягом минулого тижня експортні ціни на пшеницю 3-го класу виросли в середньому на 5 дол./т і склали 170-180 дол./т на умовах поставки FOB глибоководні порти Чорного моря України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДП "Держзовнішінформ".

Повідомляється, що факторами зростання стали тенденція зростання цін на світовому ринку та високий попит на українські зернові з боку країн-імпортерів.
Найбільш активною зерновою культурою оператори ринку називають пшеницю, при цьому відзначають, що закупити великі партії зернових на внутрішньому ринку вкрай складно. Фермери відмовляються продавати зернову культуру в очікуванні зростання цін в короткостроковій перспективі. Не менш важливим фактором зростання як внутрішніх, так і експортних цін на українську пшеницю стали новини про несприятливу погоду - посуха в більшості регіонів країни може призвести до скорочення посівних площ під озимою пшеницею.

"Очікується, що в короткостроковій перспективі низька пропозиція та високий попит з боку імпортерів на українську пшеницю будуть підігрівати ринок", - відзначає експерт ДП "Держзовнішінформ" Ольга Якубіна.

Нагадаємо, у вересні динаміка експорту пшениці зросла на 17%.