ua en ru

Експортні ціни на соняшникову олію з початку місяця впали на 2,5%

Експортні ціни на соняшникову олію з початку місяця впали на 2,5% Фото: ринок соняшникової олії (RF.biz)

На світовому ринку торговельна активність залишається низькою напередодні новорічних свят

Експортні ціни на соняшникову олію в Україні продовжують демонструвати зниження котирувань, впавши з початку місяця на 2,5%. Про це 25 грудня повідомили у прес-службі держпідприємства "Держзовнішінформ".

Станом на 23 грудня експортні ціни на нерафіновану соняшникову олію склали 770-790 доларів за тонну, FOB, при поставках у грудні 2015 - січні 2016 років.

На світовому ринку соняшникової олії торговельна активність залишається низькою напередодні новорічних (Різдвяних) свят. Одним з головних факторів, що впливають на ринок даного товару, є падіння цін на ринку нафти.

"Більшість експертів сходиться на думці про те, що торгівля відновиться із другої половини січня 2016 року, а пік експорту олії, враховуючи динаміку попередніх сезонів 2011/2012 і 2013/2014 років, припаде на середину весняного сезону. Однак не варто забувати і про ситуацію з експортом рослинних олій з інших країн, зокрема Аргентини", - зазначила експерт ДП "Держзовнішінформ" Мирослава Шимкова.

Нагадаємо, станом на кінець минулого місяця, оптові ціни на соняшникову олію зросли за місяць на 5% - до 20,7 тис. гривень/тонна.