ua en ru

Експорт лівійської нафти в листопаді 2011 р. може зрости до 350 тис. бар. в день, - NOC

Експорт лівійської нафти в листопаді ц.р., як очікується, зросте до 350 тис. бар. в день, удвічі перевищивши показник, зафіксований місяцем раніше, передає Reuters з посиланням на джерело в лівійській Національної нафтогазової компанії (NOC).
Компанія планує здійснити відвантаження як мінімум 14 партій нафти в основному зі східних і прибережних родовищ, які найменше постраждали під час військового конфлікту. Крім того, ще дві партії будуть відвантажені розташованої в м. Бенгазі дочірньою компанією Agoco.
Варто зазначити, що до початку лівійського конфлікту в лютому ц.р. експорт нафти в країні становив 1,3 млн бар. в день. Проте аж до вересня 2011р. нафтова промисловість Лівії завмерла, видобуток нафти і газу на родовищах повністю припинився, і за весь період війни було відвантажено лише дві партії "чорного золота".
Відродження лівійського нафтового сектора майже цілком і повністю лежить на плечах місцевих фахівців, які повернулися на родовища, незважаючи на те, що перебування там до цих пір розглядається як небезпечне. Проте колишніх оборотів нафтова галузь зможе досягти, лише коли повернуться іноземні працівники, які раніше становили основну частину кваліфікованих фахівців на лівійських родовищах і нафтопереробних заводах.