ua en ru

Експерти прогнозують новий вихід "тушок" з опозиції

Провал акції "Вставай, Україно!" в Донецьку призведе до дестабілізації ситуації в парламентських фракціях опозиції і швидкої появи нових "тушок" з числа колишніх опозиціонерів. Таку думку висловили експерти, коментуючи наслідки невдалих мітингів опозиції.

Політолог Михайло Погребинський вважає, що опозиціонерам варто прислухатися до закликів Юлії Тимошенко згорнути акцію "Вставай, Україно!", так як ці мітинги несуть лише негативні наслідки для самої опозиції, демонструючи її недієздатність.

"Це (провал акції опозиції в Донецьку) - привід звернути увагу і прислухатися до слів (екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, яка у своєму листі пропонує припинити ці акції. Можливо, її інтуїція підказала, що до цього справа йде, і краще вийти з ініціативою (припинення акцій). Неясно, які будуть в результаті наслідки, але те, що акції виявилися неефективними і не ефектними, вже всім зрозуміло", - зазначив експерт.

Коментуючи ж перспективи виходу депутатів з опозиційних фракцій, Погребинський не виключив такої можливості в разі збереження чинної владою сильних і стабільних позицій.

"А все, що стосується стійкості фракції і можливості виходу всяких тушок, залежить від багатьох факторів. Якщо позиції влади будуть посилюватися, то ймовірність, що знайдеться бажаючі туди перейти, звичайно, є", - підкреслив він.

У той же час, політичний експерт Володимир Корнілов абсолютно впевнений, що в результаті донецької акції опозиції точно з'являться "тушки". Причому, політолог прогнозує, що це перспектива досить швидкого майбутнього.

"За підсумками всіх цих в лапках "повстань", недосостоявшихся, м'яко кажучи, настане нова хвиля виходу з фракцій (опозиції), і не тільки з "Батьківщини". Там і в "Ударі" є кандидати (на то, щоб перейти з опозиції в більшість). Так що я думаю, що ми будемо спостерігати, як мінімум до початку нової сесії Верховної Ради", - вважає Корнілов.