ua en ru

Експерти припустили, хто заробить на Олімпіаді-2020 в Японії

Олімпійські ігри-2020 пройдуть у Токіо. Як відомо, Олімпіада - це не тільки одна з найбільших спортивних подій світу, але і могутній економічний імпульс для приймаючої країни. Фінансовий холдинг Nomura склав список компаній, які можуть отримати преференції в будівництві і реконструкції інфраструктурних і спортивних об'єктів.

Олімпійські ігри-2020 пройдуть у Токіо. Як відомо, Олімпіада - це не тільки одна з найбільших спортивних подій світу, але і могутній економічний імпульс для приймаючої країни. Фінансовий холдинг Nomura склав список компаній, які можуть отримати преференції в будівництві і реконструкції інфраструктурних і спортивних об'єктів, повідомляє "Росія 24".

1. Taisei - будівельна корпорація, як очікується, стане головним підрядчиком в реконструкції головного стадіону в Японії.

2. Taiheiyo Cement - найбільший в Японії виробник цементу, який в перспективі може отримати величезні замовлення на високоякісний цемент у зв'язку з модернізацією інфраструктурних об'єктів.

3. East Japan Railway - компанія із залізничного конгломерату Japan Railways, може отримати підряд на перепланування станції в одному зі спеціальних районів Токіо - Синагаве.

4. Mitsui Fudosan - будівельна і ріелторська компанія, що володіє готелями, в яких можуть бути розміщені гості Олімпійських ігор.

5. Xebio - істотні доходи можуть бути отримані від зростання продажів в спеціалізованих магазинах для гольфу, оскільки зростає чисельність людей, що грають в гольф.

6. Sohgo security services - компанія, що надає послуги з безпеки, ймовірно отримає замовлення на охорону місць проведення змагань і олімпійських сіл.

Раніше уряд Японії заявляв, що з бюджету будуть виділені сотні мільйонів доларів для зведення стіни навколо аварійних реакторів АЕС "Фукусіма-1". Олімпійський комітет збентежила інформація про те, що в Японії був виявлений витік радіоактивної води, проте Сіндзо Абе переконав МОК, що вибух на атомній електростанції не відбився на екологічній ситуації в Токіо.

Японський телеканал NHK вже повідомив, що до 2020 р. буде створено 150 тис. робочих місць, 11 об'єктів буде реконструйовано, загальний економічний ефект оцінений в 30 млрд дол.

Варто зазначити, що завдяки проведенню Олімпійських і Паралімпійських ігор в 2012 р. у британську економіку шляхом торгових операцій і інвестицій було привернуто 9,9 млрд фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що столиця Японії отримала право проведення літніх Олімпійських ігор 2020 року за наслідками голосування виконкому Міжнародного олімпійського комітету.