ua en ru

Експерти очікують помірного зростання курсу долара у найближчий тиждень

Експерти очікують помірного зростання курсу долара у найближчий тиждень Фото: ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Аналітики відзначили високу волатильність російського рубля через санкції США

На найближчий тиждень експерти очікують помірного зростання курсу долара, в першу чергу, за рахунок його зміцнення на світових ринках. Про це в коментарі РБК-Україна розповів старший аналітик компанії "Альпарі" Вадим Иосуб.

За його словами, безготівковий долар буде торгуватися через тиждень поблизу 26,2 гривень, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26/26,3 гривень за долар.

Аналітик зазначив, що на минулому тижні, з минулої середи, курс долара до гривні помірно зріс на 0,3-0,8%, а висока волатильність російського рубля, пов'язана з американськими санкціями, очікувано не справила ніякого впливу на курс гривні.

Так, з минулої середи офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 25,98 гривень до 26,08 гривень, або на 0,4%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, за цей же час зріс з 25,93 гривень до 26,13 гривень, або на 0,8%. Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 25,83/26,12 до 25,93/26,20 гривень. Таким чином, купівля зросла на 0,4%, а продаж - на 0,3%.

"У той же час маржа між середньою продажем і середньої покупкою скоротилася з 1,1% до 1% за рахунок більш швидкого зростання покупки у порівнянні з продажем", - пояснив Иосуб.

Нагадаємо, сьогодні, 18 квітня, Кабінет міністрів України підготував проект основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 роки, в який закладено середньорічний курс гривні до долара на рівні 30,5 гривень/долар.

Однак, цей макропоказник є орієнтовним і в подальшому може коригуватися.