ua en ru

Експерти: Микола Присяжнюк демонструє прагматичну аграрну політику

З часу призначення на посаду Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка сільське господарство демонструє найбільшу динаміку розвитку, а минулого року аграрний сектор став донором вітчизняної економіки. Про це у відповідь на заяви ЗМІ щодо можливої відставки профільного Міністра ІА AgroNews повідомили провідні експерти аграрної галузі.

Як зазначив Голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков, за останні два роки Міністерство, продемонструвало значні здобутки у розвитку сільського господарства.

"У роботі Міністерства є успіхи у розвитку агарного сектору, та попереду залишається ще багато роботи. Проблема полягає в тому, що всі хочуть регулювати ціни на продовольство, що створює перешкоди ефективній роботі відомства", - зазначив Геннадій Новіков.
За словами Президента Всеукраїнського громадського об'єднання "Українська агарна конфедерація" Леоніда Козаченка, за два останні роки Міністерство провело значну роботу з розвитку аграрного сектору держави та демонструє найбільшу динаміку розвитку - фактично, минулого року аграрний сектор став донором вітчизняної економіки, і це при тому, що близько 40 млрд. галузь недоотримала.

"Кошти, задекларовані змінами в бюджет, підуть в першу чергу на допомогу тим, хто зазнав найбільших втрат під час перезимівлі озимих. Частина піде на здешевлення кредитів. Окрім того, виділено кошти на закупівлі Аграрним фондом, тому що селянам не вистачає оборотних коштів, а держава через форвардні закупівлі може їх надати", - повідомив Леонід Козаченко.

Що ж до роботи профільного Міністра, то, зазначив експерт, всі здобутки галузі за останній період говорять про прагматичну та зважену аграрну політику, яка веде до економічного зростання галузі.

"Не можу сказати нічого поганого про діяльність Міністра. Навпаки, зроблено багато нового, чого не було в роботі його попередників. Окрім того, цього року сільське господарство може зберегти свій стрімкий темп зростання, навіть враховуючи ті втрати, які понесла аграрна галузь. Інвестори кажуть, що Україна має величезний шанс, і ми можемо втричі збільшити виробництво продукції, ми можемо вийти на виробництво 100 млн. тонн зерна, понад 7,5 млн. тонн м'яса, можемо виробляти 35 млн. тонн. Для цього тільки треба і надалі демонструвати прагматичну аграрну політику, яку провадить Микола Присяжнюк", - зазначив Леонід Козаченко.