ua en ru

В ЄС зареєстрували понад 1500 випадків дезінформації з боку прокремлівських ЗМІ

В ЄС зареєстрували понад 1500 випадків дезінформації з боку прокремлівських ЗМІ Фото: прокремлевсие ЗМІ дезінформують суспільство

Так, 936 зареєстрованих випадків дезінформації поширювалися російською мовою

З початку роботи (осінь 2015) проекту Disinformation Review експерти спеціальної робочої групи при Європейській службі зовнішньої дії (East StratComTask Force) зареєстрували 1649 випадків дезінформації з боку прокремлівських засобів масової інформації. Про це повідомляє DW.


Як наголошується, в останньому огляді Disinformation Review зазначено, що підроблені повідомлення поширювалися на 18 мовах. Експерти відзначили, що найбільша кількість дезінформації - 936 зареєстрованих випадків поширювалася російською мовою. Цільовою аудиторією в цьому випадку були жителі країн Балтії і Кавказу, Україна і Білорусь.

"Російськомовна прокремлівська кампанія дезінформації також спрямована на російськомовні меншини у багатьох країнах далеко за межами російських кордонів", - зазначили експерти робочої групи.

У свою чергу, в Україні було виявлено 5 випадків дезінформації українською мовою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія наближена до президента РФ Володимира Путіна отримала контроль над CNN в Росії.