ua en ru

Експерти ЄС готові допомогти Україні розробити нові закони щодо енергетики та сільгоспу, - Хан

Експерти ЄС готові допомогти Україні розробити нові закони щодо енергетики та сільгоспу, - Хан Єврокомісар Йоханнес Хан

Для початку потрібно скасувати закони, які стримують розвиток бізнесу

Експерти Європейського союзу готові допомогти Україні розробити нові закони і реформи в таких сферах, як енергетика і сільське господарство.
Про це сьогодні заявив комісар з європейської політики сусідства та розширення ЄС Йоханнес Хан у ході Міжнародної конференції на підтримку України в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Треба скасувати всі ті закони, які сьогодні стримують розвиток бізнесу в Україні... Треба все ж зрозуміти, як поліпшити бізнес-клімат в Україні. З цієї причини я тут", - заявив Хан.

Він привітав створення Національної ради реформ в Україні та нагадав слова президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, що Євросоюз готовий надати безпрецедентну допомогу в наданні реформ, у тому числі в минулому році було надано 6 млрд євро на підтримку реформ.

"Але мова йде не тільки про гроші... Що може зробити ЄС? Європейський союз і країни-члени можуть запропонувати Україні експертів з тим, щоб провести належні реформи. Тільки під моїм началом 30 експертів можуть допомогти вам розробити нові закони і реформи в таких сферах, як енергетика, сільське господарство. Ця група допомоги вже може почати працювати в Києві", - заявив Хан.

Нагадаємо, ЄС очікує якнайшвидшого вступу в силу закону про прокуратуру в Україні.