ua en ru

Експерт вважає продовження НС в енергетиці абсурдним

Експерт вважає продовження НС в енергетиці абсурдним

Землянський переконаний, що загроз для енергосистеми країни зараз немає

Продовження дії надзвичайного стану в енергетиці, запровадженого Кабінетом міністрів України, є абсурдним, оскільки основні загрози для енергосистеми країни вже зняті. Таку думку висловив експерт у сфері енергетики Валентин Землянський у своєму блозі.

"Ігор Насалик (міністр енергетики, - ред.) говорить про те, що НС в енергетиці продовжувати немає сенсу і... приймає по суті абсурдне рішення про необхідність продовження надзвичайного стану в енергетиці, коли, в принципі, основні загрози функціонування сектора у вигляді дефіциту вугілля антрацитної групи ніби зняті", - підкреслює експерт.

Він додав, що раніше вагомий вплив ТЕС на марці А на ситуацію в енергетиці знизився. Експерт відзначає, що за підсумком 2016 року 62% електроенергії, виробленої на ТЕС України, було відпущено блоками, які працюють на вугіллі марки Г. Землянський додав, що за прогнозним балансом Міністерства від 23 травня, частка відпуску таких блоків українських ТЕС становить вже 76%.

"Тобто при загальній частці ТЕС у відпуску електроенергії в Україні близько 32%, частка відпуску антрацитових ТЕС у балансі електроенергії країни знизилася до 8%", - зазначає Землянський.

Раніше голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив, що надзвичайні заходи в енергетиці загрожують вугільній галузі країни.