ua en ru

Експерт: ряду нардепів доведеться довести в суді свої звинувачення на адресу Іванющенка

Експерт: ряду нардепів доведеться довести в суді свої звинувачення на адресу Іванющенка

Ряду народних депутатів незабаром доведеться постати перед Лондонським судом, де їм знадобиться довести свої звинувачення на адресу колишнього народного депутата Юрія Іванющенка. Такої думки дотримується політолог Вадим Карасьов, передають українські ЗМІ.

"Аналізуючи кількість судових процесів, ініційованих адвокатами Юрія Іванющенка за фактом захисту честі і гідності їхнього клієнта, можу припустити, що ряду народних депутатів, у тому числі - Тетяні Чорновол та Сергію Лещенку - незабаром доведеться постати перед високим лондонським королівським судом, де їм знадобиться довести свої звинувачення на адресу колишнього народного депутата Юрія Іванющенка", - заявив політолог


На його переконання, Юрій Іванющенко – "неоднозначний персонаж, проте звинувачення на його адресу з боку народних депутатів повинні бути грунтовними, а не абсурдними".

"Тому що сьогодні ми живемо в правовому світі, де існує можливість оскаржити всю вигадану, недостовірну інформацію, особисті припущення будь-якого спікера, закамуфльовані під істину. При чому очищати репутацію можна не тільки в Україні, але в міжнародних судових інституціях, що призведе до правової, політичної і юридичної реабілітації ", - заявив Карасьов, зауваживши, що такого роду "абсурдні" звинувачення грають на руку Іванющенку.

Експерт додав, що вони дають йому змогу "морально і політично реабілітуватися" як в Україні, так і в ЄС.

"Враховуючи кількість озвученого абсурду, Іванющенко може всіх своїх обвинувачів потягнути в той же Лондонський суд. Коломойський, Новинський, Пінчук, використовуючи королівське правосуддя, вже створили прецеденти відстоювання своїх прав, і вони повертаються в Україну як герої", - резюмував політолог.