ua en ru

Експерт розповів про причини блокування законопроекту про спецконфіскацію

Експерт розповів про причини блокування законопроекту про спецконфіскацію Фото: Верховна Рада

Верховна Рада досі не може прийняти законопроект про спецконфіскацію вкрадених Віктором Януковичем коштів через неголосування опозиції, а також великої частини фракції БПП. Про це заявив політолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Вчора під шумок прийняття бюджету зірвалося голосування за закон про спецконфіскацію. Винуватцем цього стала частина коаліції. Майже половина фракції БПП відмовилася дати голоси", - зазначив він.

Експерт додав, що раніше президент неодноразово висловлювався на підтримку законопроекту про повернення грошей Януковича до бюджету. При цьому Небоженко переконаний, що "в кулуарах" позиція щодо зазначеного законопроекту може відрізнятися.

"Ясно, що вони (БПП, - ред.) боятися давати будь-який привід для політичного відродження "Народного фронту", а прийняття закону про спецконфіскацію за ініціативою "Народного фронту" додає рейтингу цій політичній силі", - пояснив експерт.

"А коли прийде час накачувати політичні рейтинги перед виборами, БПП "несподівано" згадає, що такий закон потрібен, і закон про спецконфіскацію в дещо зміненому вигляді спливе вже в якості політичної ініціативи БПП, який з величезною енергією буде боротися за його прийняття. А "Народному фронту" запропонують приєднатися на правах парламентських статистів", - заявив Віктор Небоженко.

Ще однією причиною блокування прийняття закону про спецконфіскацію, вважає Небоженко, можуть бути домовленості і зобов'язання перед лідерами "Опоблоку".