ua en ru

Експерт закликав Тимошенко до послідовної позиції по кожному питанню

Експерт закликав Тимошенко до послідовної позиції по кожному питанню

Юлія Тимошенко повинна дотримуватися послідовної позиції з кожного важливого політичного питання. Про це в коментарі українським ЗМІ заявив політолог Володимир Фесенко.

"Незважаючи на великий суспільний резонанс, ці заяви (заяви Надії Савченко щодо переговорів з самопроголошеними ДНР і ЛНР, - ред.) не були спростовані ні Юлією Тимошенко, ні офіційною заявою партії. Взагалі, після відставки Яценюка, позиція Тимошенко стала менш чіткою по чинному уряду, а також з ключових політичних питань порядку денного. Так, визначальним стало голосування за конституційну реформу в частині судоустрою. Фракція "Батьківщина" голосувала переважно за цю пропозицію, а сама Юлія Володимирівна в момент голосування покинула зал", - сказав Фесенко.


На його думку, український виборець орієнтований на політичних лідерів, і справжній лідер повинен мати "ясну та послідовну позицію щодо кожного важливого політичного питання".

"Саме такою була раніше і Юлія Тимошенко, саме такою її любили і підтримували виборці. Якщо лідер починає ухилятися від відповідей або прикриватися заявами колег по фракції - виборці на таке можуть відповісти втратою довіри. Незважаючи на початок літнього сезону, перед Україною стоїть низка викликів по ситуації на Донбасі, децентралізації, економічних реформах, і кожен з політичних лідерів повинен однозначно заявити свою позицію, а вже виборці та історія оцінять, чиї дії є правильними", - резюмує експерт.