ua en ru

Експерт: Остання "лінія оборони" Кернеса починає сипатися

Остання "лінія оборони" мера Харкова Геннадія Кернеса починає сипатися.

Такої думки дотримується голова спілки молодих політологів Андрій Єременко.

"Тільки я згадав про бойовиків, які раніше називали себе "Оплотом" і виконували замовлення Кернеса і Ко, так вони і виявилися: Кандидата в мери Харкова Анатолія Родзинського побили з криками "Це тобі за Кернеса". Взагалі в часи регіоналів, тотальна влада Кернеса трималася швидше не тільки і не стільки на "народній любові", скільки на бойовиках, завжди готових розпиляти бензопилами будь-яке скупчення людей, яке їм не сподобалось. І зараз, коли харківський градоначальник, можливо, продає свій список Коломойському і проводить з ним пов'язане "Відродження" в міську раду, ці бойовики нікуди не поділися", - зазначив експерт.

При цьому, за його словами, специфіка положення Кернеса така, що він знаходиться в ситуації "голого короля".

"Тобто, начебто і рейтинг попереду всіх, і кримінальну справу майже зам'яли, і дніпропетровська команда забезпечує будь-яку підтримку (у тому числі і центральним телеканалом). Але вже дуже багатьох людей він образив. І варто тільки один раз "показати слабину", на нього накинуться всі ті, у кого був відібраний бізнес, кому не дали можливості гратися, кого просто образили", - підкреслив експерт.

Він додав, що "тому і постраждав чоловік навіть не тому, що представляв якусь загрозу Кернесу, а просто для того, щоб не дай бог ні хто не ризикнув покритикувати чинного мера".

"Власне бойовики, як я писав раніше - це остання лінія оборони. Якщо почали задіювати їх, значить, інших аргументів вже немає і вся так довго вибудовувана система, починає сипатися. І вона завалиться незалежно від результатів виборів. Питання тільки в тому, чи встигнуть під "кернесовською" парасолькою провести в міськраду дніпропетровську команду", - резюмував політолог.