ua en ru

Експерт: Пивоварський подав у відставку, щоб не працювати з Сольваром

Відставка міністра інфраструктури Андрія Пивоварського пов'язана зі спробою провести в "Укрзалізниці" кадрові призначення, які б негативно позначилися на його імідж у майбутньому. Про це у своєму фейсбуці заявив блогер Михайло Кухар.

ЗАКУЛИСЬЕ УХОДА ПИВОВАРСКОГОТут некоторые мои комментаторы меня недавно упрекнули, что Пивоварский ушел в отставку, а ...

Опубліковано Михаилом Кухаром 15 грудня 2015 р.

За його словами, варіант відставки Пивоварський розглядав давно, але була "остання крапля", що спонукала його прийняти непросте рішення.

"За день до відставки в ЗМІ з'явилась інформація, що... міністр скоро виступить із заявою про відставку. В якості одного з мотивів, який виконав роль "останньої краплі", в новинах вказувалася спроба протягнути призначення в Український транспортно - логістичний центр " (УТЛЦ) людини нардепа Руслана Сольвара. Наскільки можна довіряти джерелу цієї версії? Якщо той, хто злив у ЗМІ цю інформацію, точно знав про намір Андрія на наступний день виступити з заявою, то і щодо всього іншого у нього були досить достовірні відомості. Адже заява Пивоварського про відставку навіть для найближчого кола ЗМІ виявилося справжньою сенсацією", - зазначив експерт.

За його словами, "необхідність роботи із Сольваром Пивоварський сприймав як катастрофу для своєї ділової репутації".

"Чи насправді призначення людини Сольвара - це скандал і пляма на репутації Андрія? Безумовно. Сольвар займається залізничними перевезеннями. Бере для цього вагони "Укрзалізниці". Якщо його директор сяде в УТЛЦ, це означає, що Сольвар буде видавати вагони собі самому. І відповідно не видавати своїм конкурентам. Це класичний конфлікт інтересів і 100-відсотковий корупційний ризик!", - вказує Кухар.

На думку експерта, витік інформації з міністерства з неофіційним поясненням відставки Пивоварського могло організувати оточення глави відомства.

"Тепер для наступного міністра поява людини Сольвара в УЗ з репутаційної точки зору самовбивчо. Можливо це прощальний привіт колишнього міністра людям, які не зрозуміли, що йому всього 37 років. І отримати таку пляму на репутації для нього набагато страшніше, ніж втратити посаду міністра", - зазначив Кухар.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про свою відставку у відставку в п'ятницю 11 грудня на брифінгу в Кабінеті міністрів. Проте вже 10 грудня в ЗМІ з посиланням на анонімні джерела в міністерстві з'явилися повідомлення, де стверджувалося, що міністр найближчим часом виступить із заявою про звільнення з посади. Причому однією з причин відставки, за даними ЗМІ, називався скандал, пов'язаний зі спробою призначити в УТЛЦ директора комерційної компанії "Медтрудтранс" Андрія Федорівського, що представляє нардепа від БПП Руслана Сольвара.