ua en ru

Експерт пояснив, чому Раді треба проголосувати за законопроект президента по КСУ

Експерт пояснив, чому Раді треба проголосувати за законопроект президента по КСУ Фото: Конституційний суд України (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Верховній раді потрібно проголосувати за президентський законопроект щодо розпуску Конституційного суду України.

Про це наголосив політичний експерт Петро Охотін у Facebook.

"Треба визнати неправосудним первісне рішення Конституційного Суду щодо е-декларування та розпустити цей склад. Бажано з перевірками суддів антикорупційними органами. Рейтингам би це допомогло. До того ж вибори заплановані аж на 2024 рік", - пише експерт.

Від того, куди заведе криза, викликана суддями КСУ, буде залежати, куди ми йдемо. Поки розвиваємося у бік збереження...

Posted by Petro Okhotin on Tuesday, November 17, 2020

На його думку, від того, куди заведе криза, викликана суддями КСУ, буде залежати, куди ми йдемо. "Поки розвиваємося у бік збереження «касти недоторканних». І це потрібно зупиняти", - резюмує експерт.

Нагадаємо, 16 листопада Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував свій перший в історії обвинувальний вирок. Вирок було скасовано через рішення Конституційного суду України щодо відповідальності за недостовірне декларування.

Як відомо, 27 жовтня КСУ скасував відповідальність за недостовірне електронне декларування. Це рішення суду заблокувало хід понад 100 справ, які вели НАБУ та САП.

Як писало РБК-Україна, нещодавно Голосіївський районний суд Києва закрив справу проти судді КСУ Володимира Мойсика, якого звинувачували у несвоєчасному поданні е-декларації.