ua en ru

Експерт: Ляшко вимагає обговорити програму роботи Ради

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає дискусії про програму роботи Верховної Ради України. Такої думки дотримується політичний експерт Олег Лісний.

Зокрема, за його словами, в наступні два тижні першим пріоритетом роботи народних депутатів має бути вивчення звіту уряду, аналіз виконання коаліційної угоди і розробка пропозицій щодо нових пріоритетів у роботі Верховної Ради.

"Депутати скаржаться на низьку якість урядових законопроектів, а уряд - на відсутність підтримки своїх ініціатив в залі парламенту. В результаті страждає виборець, який бажає бачити конструктивну роботу, а не пошуки винних. Поки що свої пропозиції до нової коаліційної угоди оприлюднила Радикальна партія Ляшка, яка залучена до переговорів про підготовку нової коаліційної угоди", - заявив експерт.

Він підкреслив, що саме обговорення змісту і пріоритетів для роботи нової коаліції має стати завданням для спеціально створеної робочої групи.

"І вже під оновлену програму можна набирати її виконавців - міністрів і віце-прем'єрів. Обговорення ж кандидатур майбутніх міністрів до оприлюднення завдань по кожному міністерству - це ставити воза перед кіньми, і виглядає дещо нелогічно. Послідовність дій визначена діючими законами і є стандартною для європейських демократій: звіт уряду, оцінка уряду, визначення нових пріоритетів і завдань, оновлення кадрового складу", - зазначив політолог.