ua en ru

Експерт: Економіка США занурюється в рецесію

Економіка США занурюється в рецесію, яка може початися вже в поточному кварталі. Такої думки дотримується провідний економіст і один із засновників Інституту з вивчення економічних циклів (ECRI) Лакшман Ачутхан.
На його думку, на даний момент цей процес, на жаль, незворотний. "У 2011 р. економічний спад в США може бути охарактеризований трьома критеріями - він яскраво виражений, широко поширений і вкрай стійкий. Торік американський економічний фон був набагато позитивнішим", - вважає Ачутхан.
Нагадаємо, в даний час США відчувають серйозні фінансові труднощі через проблеми з великим розміром державного боргу і зростаючого бюджетного дефіциту.
Бюджетне управління конгресу раніше повідомляло, що дефіцит бюджету США в поточному році може скласти 1,3 трлн дол., або 8,5% від ВВП. Такий високий рівень дефіциту пояснюється тим, що економіка США все ще не впоралася з наслідками світової фінансової кризи 2008-2009 рр., а також постраждала після збільшення конгресом стелі держборгу країни, що призвів до безпрецедентного рішення рейтингового агентства S&Р про пониження кредитного рейтингу США.