ua en ru

Експерт: Боксерські організації йдуть на поводу у Кличка, дозволяючи йому подовгу не виходити на ринг

Якщо Віталій Кличко битиметься з найсильнішими на сьогодні суперниками, перемога йому не гарантована. А поразка йому не потрібно з політичних міркувань. Таку думку висловив головний редактор сайту «Ринг» Ігор Вітько.

Якщо Віталій Кличко битиметься з найсильнішими на сьогодні суперниками, перемога йому не гарантована. А поразка йому не потрібно з політичних міркувань. Таку думку висловив головний редактор сайту «Ринг» Ігор Вітько.

«Ситуація з боксерською кар'єрою Віталія Кличка сьогодні прийняла досить дивний і не дуже гарний вигляд. В принципі, те, що чинний чемпіон світу за однією з важливих версій більше року не проводить захист свого титулу, не така вже рідкість у світі професійного боксу. Тут бізнес душить спорт: версіями важливі знамениті й популярні чемпіони, тому що вони приносять великі гроші. Чим більше призовий фонд бою, тим більше відсоток внеску у відповідну організацію за санкцію цього бою», - підкреслив експерт.

Тому, на його думку, боксерські організації йдуть на поводу у чемпіонів, то дозволяючи їм подовгу не виходити на ринг, то дозволяючи битися з суперниками по довільному вибору, а не з офіційними претендентами. «Звичайно, для любителів спорту, для вболівальників це сумно. Але що значать вболівальники, коли мова йде про великий бізнес? А в разі Віталія ще має місце і велика політика. Цілком очевидно, що він не залишає бокс, оскільки чемпіонська слава приносить йому і політичні дивіденди. Чи вийде він ще на ринг - важко сказати. У чисто спортивному плані Віталій у свої 42 роки зберігає хорошу форму і великий потенціал. Але якщо він буде битися з найсильнішими на сьогодні суперниками , перемога йому аж ніяк не гарантована», - зазначив Вітько.

Главред журналу «Ринг» зауважив, що поразка Кличку не потрібна з політичних міркувань. «Крім того, статус депутата не дає йому можливості займатися бізнесом - в даному випадку боксувати за гроші. І хоча сам Віталій навіть заявив, що готовий битися безкоштовно, я не вірю в таку благодійність», - підсумував він.

Нагадаємо, що Всесвітня боксерська рада ( WBC) зобов'язала українця Віталія Кличка, який володіє титулом чемпіона світу за версією цієї організації у важкій вазі, визначитися до 30 листопада 2013 р., чи буде він захищати це звання.