ua en ru

Експерт: в аграрних компаній є перспективи

Рішення про реструктуризацію боргів українського аграрного холдингу Ukrlandfarming є позитивним сигналом для всієї галузі. Про це заявив президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер.

"Реструктуризація боргу Ukrlandfarming - це хороша новина для всього ринку. Якщо б ситуація в компанії була складною, навряд чи б кредитори пішли те, щоб поступитися в питанні боргу. Але, минулий рік приніс рекордний урожай, який швидше за все, принесе і цей рік. У всіх аграрних компаній є прибуток, а значить і перспективи. Плюс, по всій видимості вдало були проведені переговори", - прокоментував експерт.

Також Пасхавер зробив оптимістичне уточнення, що угода по Ukrlandfarming - хороший знак для української економіки в цілому.

"Це означає, що інвестори довіряють нашій країні і вірять у перспективи АПК. Раніше реструктуризували борги і Миронівського хлібопродукту. Можна сказати, що хвилі банкрутств великих аграрних холдингів не передбачається завдяки таким рішенням", - підсумував експерт.

Нагадаємо, агрохолдинг Ukrlandfarming повідомив, що досяг угоди з Deutsche Bank і Sberbank щодо реструктуризації заборгованості у розмірі 200 млн дол. на 10 років. Також сторони домовилися про надання знижки на процентну ставку в 2,5% річних до червня 2018 року, повідомляється в прес-релізі компанії.