ua en ru

Екс-заступник міністра інфраструктури продовжить координувати реформу транспортної галузі

Екс-заступник міністра інфраструктури України Олександр Кава повідомив, що продовжить роботу в міністерстві як координатор реформування транспортної галузі. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Це продовження реформи ж/д, створення акціонерного товариства і підготовка нового закону про залізничний транспорт", - зазначив він.

За його словами, зміни торкнуться правил гри на ринку автомобільних перевезень. "Будемо робити точкові зміни в чинне законодавство і готувати новий закон", - додав Кава.

Також чиновник повідомив, що займається розробкою ініціативи щодо впровадження європейських стандартів зі розміщення реклами на автомобільних дорогах, що може призвести до зниження аварійності. "Зараз у нас тут повний хаос із зовнішньою рекламою: відволікання водіїв і велика кількість постраждалих в ДТП. У нас не рекламщики, ні співробітники ДАІ не знають, як реклама впливає на безпеку на дорогах", - підкреслив він.

Нагадаємо, Кабмін звільнив Каву за власним бажанням розпорядженням № 148-р від 4 березня 2015 р.

6 березня голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив перевірити діяльність заступника міністра інфраструктури Олександра Кави.