ua en ru

Екс-заступнику генпрокурора Кузьміну повідомили про підозру

Екс-заступнику генпрокурора Кузьміну повідомили про підозру Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Колишній чиновник підозрюється в скоєнні ряду злочинів

Екс-заступнику генерального прокурора України та директору держпідприємства "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" повідомили про підозру. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Прокуратурою Черкаської області під процесуальним керівництвом ГПУ проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього першого заступника Генерального прокурора України та директора ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця" за вчинення ними особливо тяжких злочинів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з джерелами РБК-Україна, мова йде про колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Зокрема, йдеться про передбачені ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України, ч. ч. 2 і 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 3 ст. ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та інших статей КК України.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що в період 2008-2010 років у той час заступник Генпрокурора, діючи за попередньою змовою в групі з директором "Пущі-Водиці", здійснили самовільне захоплення земельної ділянки рекреаційного призначення площею 1,0457 га на території "Пущі-Водиці" в м. Києві, будівництво житлового будинку площею 1068 кв. м.

altalt

Фото: екс-заступник генпрокурора України повідомили про підозру (gp.gov.ua)

Наголошується, що державі завдано збитків у розмірі понад 1,2 млн гривень. Підозрюваний також придбав у власність вказане нерухоме майно незаконного походження, у 2010 році склало ринкову вартість майже 8,4 млн гривень.

За результатами попереднього розслідування 12 жовтня 2017 року заступник Генерального прокурора України склав письмове повідомлення про підозру колишньому першому заступнику генпрокурора.

В даний час встановити місцезнаходження цієї особи підозрюваного не представилося можливим. Підозрюваного було оголошено в розшук і вирішується питання про звернення до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу.

Крім того, 12 жовтня 2017 року в присутності адвоката повідомлено про підозру директору ДП "Комплекс відпочинку "Пуща-Водиця". В даний час на розгляді в суді клопотання прокурора про обрання цьому підозрюваному запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та відсторонення від посади.

За клопотанням органу попереднього розслідування зазначені незаконно отримані об'єкти нерухомості судом накладено арешт і надалі буде вирішено питання про їхнє повернення державі.

Екс-заступнику генпрокурора Кузьміну повідомили про підозру

Фото: екс-заступник генпрокурора України повідомили про підозру (gp.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ відшкодувала державі більш 102 млн гривень збитків з початку 2017 року.