ua en ru

Екс-власник банку "Михайлівський" звинуватив НБУ у рейдерстві

Екс-власник банку "Михайлівський" звинуватив НБУ у рейдерстві Фото: Віктор Поліщук

"Михайлівський" доведений до банкрутства спільними діями Рожкової і Кауфмана, - Поліщук

Віктор Поліщук заявив, що "Михайлівський" був доведений до банкрутства спільними діями НБУ в особі члена правління Катерини Рожкової і бізнесменом Борисом Кауфманом - для заволодіння активами банку. Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

"Є такий підприємець Борис Кауфман, власник "Платинум Банку". За моїми даними, на його прохання заступник голови НБУ Катерина Рожкова протягом півроку здійснювала тиск на банк "Михайлівський". В лютому місяці Рожкова запросила голову правління банку "Михайлівський" Дорошенка до себе в кабінет і наполегливо порекомендувала переговорити з Кауфманом і Дмитром Зінковим щодо продажу банку. Після сказаного, ми зібрали весь колектив і прийняли рішення для того, щоб не було питань з вкладниками, щоб команда залишилася працювати, продати банк", - заявив Поліщук.

За його словами, 6 квітня 2016 року між сторонами було укладено попередній договір – Меморандум.

"Прописали "Дорожню карту" і як ми діємо. Я передав абсолютне в операційне управління Дорошенка і Зінкову (радник голови правління "Платинум Банку"). 6 травня 2016 я підписав лист НБУ про вихід зі складу засновників Банку Михайлівського. Реально я вийшов зі складу засновників 19 травня 2016 року", - заявив Поліщук.

За словами колишнього власника банку "Михайлівський", з боку Кауфмана документи були підписані від імені IBELIN SPECIAL OPPORTUNITIES FUND, в якому частка Кауфмана становила 77,71%.

"22,29% - він залишав на команду: Дорошенко, Єрасов і т. д. Зі слів Кауфмана, об'єднанням банків Михайлівський і Платинум у НБУ повинна була займатися Рожкова. І до кінця травня місяця обидва банки повинні були об'єднатися. Але, на мій погляд, з головою НБУ В. Гонтарєвої це питання вони не узгодили. А коли пішли погоджувати, щось пішло не так, - заявив Поліщук. - Я прошу помітити з 19 числа Ігор Дорошенко перейшов Головою Правління Платинум Банку, весь склад топ-менеджменту перейшов в банк Платинум, люди в банк Платинум перейшли. Всі кредитні портфелі, які були в банку Михайлівському, а це: 700 млн грн плюс близько 300 млн грн на це відсотки – все перейшло в банк Платинум".