ua en ru

Екс-віце-президент ЄЦБ Пападімос очолить коаліційний уряд Греції (доповнення)

Колишній заступник голови Європейського центробанку (ЄЦБ) Лукас Пападімос очолить новий коаліційний уряд Греції, повідомили сьогодні представники канцелярії Президента Греції Каролоса Папульяса. "Президент після консультацій з політичними лідерами, присутніми на зустрічі, доручив Пападімосу сформувати новий уряд", - уточнили вони.
Новий коаліційний уряд Греції буде приведений до присяги 11 листопада 2011 р., передає Reuters.
Новий голова уряду країни повинен буде забезпечити отримання чергового, життєво важливого фінансування від Європейського союзу і Міжнародного валютного фонду. У лютому 2012 р. в Греції повинні відбутися позачергові парламентські вибори.
Нагадаємо, 9 листопада Георгіос Папандреу офіційно оголосив про відставку з посади прем'єр-міністра Греції. 8 листопада всі члени уряду Греції подали заяви про відставку.
Для згоди на посаду голови нового коаліційного уряду Пападімос висував ряд умов. Зокрема, колишній заступник голови ЕЦБ зажадав, щоб у разі його обрання уряд Греції отримав самостійність. Причому уряд має бути не тимчасовим, а постійним, таким, що володіє повним набором повноважень.
Парламент Греції 5 листопада ц. р. проголосував за створення антикризового коаліційного уряду заради отримання тимчасово замороженого рятівного траншу від міжнародних кредиторів у розмірі 130 млрд євро.