ua en ru

Екс-слідчому ГПУ Сусу дозволили не носити електронний браслет

Екс-слідчому ГПУ Сусу дозволили не носити електронний браслет Фото: Дмитро Сус (УНІАН)

Солом'янський суд відмовив прокурорам у проханні надіти е-браслет на екс-співробітника ГПУ Суса

Спеціалізованої антикорупційної прокуратури відмовили у покладанні додаткової обов'язки у вигляді носіння електронного браслета на колишнього заступника керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса, якого підозрюють у привласненні чужого майна та декларування недостовірної інформації. Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання прокурора САП, передає видання Слово і Діло.

Раніше прокурор просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Суса після внесення застави, а також покладання на нього ще однієї - носіння електронного браслета. Відзначається, що в рішенні Апеляційного суду Києва про зменшення розміру застави для екс-співробітника ГПУ була відсутня обов'язок носити браслет у разі внесення застави підозрюваним.

У свою чергу суд вирішив відмовити в проханні прокурора про носіння браслета Сусом. На думку судді, підозрюваний не допускає ухилення від участі в досудовому розслідуванні, є на виклики детективів НАБУ і слідчого судді, а також не вчиняє дій, які перешкоджають здійсненню досудового розслідування.

Також суд продовжив дію інших обов'язків: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з Хмельницького без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними і свідками у цій справі, а також здати на зберігання закордонного паспорта.

Нагадаємо, як повідомлялося, екс-заступник начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитро Сус на допиті в суді заявив про факти можливої фальсифікації кримінальних проваджень проти народного депутата України Сергія Рибалки.